Zážitek z utkání PHHL, mezi Brush a Medvědi Stříbro

14.12.2015 17:57

Ahoj přátelé a příznivci hokeje,

Chtěl bych se s vámi podělit o zážitek z utkání PHHL, mezi Brush  a Medvědi Stříbro, hrané v Plzni 13. 12. 2015 v malé HM aréně.

Zápas měl začít v 18:45, bohužel se tak nestalo, neboť se "někam" zatoulal pán, co měl upravit led a obsluhovat časomíru. Když pán nedorazil ani po 15 minutách, začal po dohodě zúčastněných zápas s tímto zpožděním, na neupraveném ledě a bez časomíry.  Po první třetině se k radosti všech pán objevil a začal upravovat led, bohužel se povedlo upravit jen asi 80% ledu, jelikož rolba vypověděla službu a tak přišli na řadu hrabla a dobrovolníci z řad hráčů. Především  mne tento večer zaujal  a pobavil druhý zaměstnanec zimního stadionu, dlouhovlasý pán, který přišel "na pomoc" ledaři, který se snažil rozpohybovat porouchanou rolbu. Poté co asi 4x po deseti metrech chůze na ledové ploše upadl na záda (je fakt, že je led kluzký, ale !!!) a nepomohlo mu poté ani opírání se o hrablo,  jsem nejenom já pojal podezření, že pán asi nepil někde za rohem jen čaj na zahřátí. Poté byl tento pán posazen k časomíře, přeci jen na židličce u stolu to klouže méně a nehrozí zranění :D  

Tento rok jsem hrál na několika zimních stadionech (Mariánské lázně, Domažlice, Třemošná, Kooperativa Plzeň, Stříbro) a nikde nebyla taková dramatická zápletka ohledně služeb zimního stadiónu. A tak nakonec  si nejsem vůbec jistý, zdali cena za pronájem ledové plochy (necelé 4000,-Kč) odpovídala kvalitě nabídnutých služeb v ten večer. Závěrem dík rozhodčím za dobře odvedený zápas, soupeři za dobrou hru a také pánovi z vrátnice, který se snažil vše řešit.

Tak sportu a hlavně hokeji zdar :-)

Filip Šlosar – Medvědi Stříbro